Lovely readers, here me is again. Ik wil graag een contour palette reviewen welke ik al een aantal weekjes in mijn bezit heb, namelijk de Studiofix sculpt and shape palette van Mac! Contouren vind ik echt een must omdat het je gezicht direct een lift geeft en je bolle hamstergezichtje even laat veranderen in een geschaped modellengezichtje (AHUM). Benieuwd of dit contour palette dit ook kan waarmaken? Then read vooral verder…

Ik heb deze palette besteld bij Douglas voor €39,50. Je hebt twee varianten van dit palette. Je hebt de Light/ Medium en de Medium dark/ Dark. Mijn keuze is gevallen op de laatste.

De Mac contour palette zit in een doosje met de namen van de shades erop afgebeeld. Bij het eruit halen van de palette bleek dat deze er hetzelfde uitzag als de omhulsel. De namen van de kleuren staan erop in de tint van de shade (Snappeke?). 

 

De contour palette is eigenlijk best veelzijdig omdat er niet alleen maar donkere contour kleuren erin zitten. Er zit namelijk een bananapoeder in, een nude poeder en nog een blush naast de drie donkere contouring shades. Helemaal toppie dit! I love it allready. Dit betekend dat als de kleuren goed matchen ik alleen deze palette mee hoef te nemen als ik op reis ga aangezien alles voor de basis erin zit. 

 

De kleuren swatchen erg goed en ook op mijn huid komen alle kleuren mooi over. Gelukkig dat betekend dat ik alle poeders kan gebruiken. Normaal blijven er altijd wel wat shades onaangeroerd in een palette maar dat is bij deze dus niet het geval. 

Ik gebruik de laatste tijd echt amper foundation. Maar als ik het heel licht op heb gedaan dan werk ik het lichtjes af met de nude kleur en doe de bananapoeder onder mijn ogen, voorhoofd en op mijn kin. Ik mix de contourshades en soms gebruik ik ze individueel. Als ik het heel licht wil hebben gebruik ik de eerste kleur en anders een van de laatste twee kleuren. En tot slot wat blush en you’re good to go! Wat wil je nog meer? Ja natuurlijk de shitload aan highlighter erachteraan maar dat is natuurlijk logisch.   

De kleuren blenden heel goed en het is niet poederig. Je kunt de shades mixen om je eigen contour shade te maken. Eigenlijk zit alles wat je nodig hebt voor de basis in deze handige palette van Mac studiofix sculpt and shape contourpalette. Ik ben er in elk geval super blij mee en pak ‘m altijd wanneer ik mij opmaak. 

Wat is jullie favoriete contour palette?

5 reacties op MAC Studiofix Sculpt and Shape Contour Palette Medium/Dark Review

  1. Ik heb deze in het light maar de kleuren zijn helaas wel erg licht. Ik denk dat deze veel beter past bij mij nu ik de swatches heb gezien. Heeft douglas ze ook in de winkel om te testen? X Paulina

    • Ja ik vond de lichte versie er al heel licht uitzien. Ik kijk altijd op diverse sites voordat ik online bestel. Deze is echt geschikt voor de medium en de donkere huid. Of ze het in de winkel van douglas hebben liggen weet ik niet maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon bij Mac zelf swatchen en kopen.

  2. Ziet er goed uit! Alleen contouren blijft een lastig dingetje voor mij… Die hamsterwangen probeer ik wel eens weg te contouren maar oei, het blijft moeilijk! Mijn make-up skills zijn niet zo best tegenwoordig lijkt wel… 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *