Lieve lezertjes, vandaag een review over een heerlijk divers en kleurrijk palette. Ik heb het besteld zodra het uitkwam en kon niet wachten tot het binnenkwam. Inmiddels heb ik het al een paar weekjes in huis en vind ik de samenstelling van het palette kwa kleuren nog steeds prachtig. Ik heb het natuurlijk over de nieuwste Morphe Brushes palette, de Morphe 35M palette, oftewel de Boss Mood palette. Zien voorbij komen op Insta en benieuwd naar het palette? Vooral blijven lezen dan…

Morphe heeft volgens mij besloten om het met dit palette helemaal anders aan te pakken. Ze hebben namelijk een geheel nieuwe verpakking gekregen. Waar je normaal gesproken een vrij saaie zwarte doos krijgt, zit hun nieuwste palette in een wat mooier vormgegeven, nog steeds zwarte, doos maar ditmaal met Morphe erop en mooie glanzende tekening erop.

Ook de palette zelf is iets anders, de naam Morphe staat erop en het voelt wat minder goedkoop en plastic aan allemaal.

Maar wat vooral opvalt aan dit palette is de samenstelling van de kleuren. Waar Morphe het normaal gesproken vaak op eentonig en veilig speelt hebben ze het dit keer totaal anders aangepakt en kun je in dit palette een scala aan prachtige (herfst)kleuren vinden met een aantal unieke kleuren en diverse finishes.

 

En last but not least heeft Morphe er ook voor gekozen om de shadows een naam te geven. Helaas staan ze los op een sheet en niet op het palette zelf. Bummer!

De swatches van de rijen. De finishes zijn mat, foiled en micro glitter. Oehh la la, laat dit nou net mijn favo combo’s zijn. Zijn de swatches niet om bij flauw te vallen?

Doe maar nog even niet, dat flauwvallen want…er is een grote WANT! De meeste shadows zijn bagger! Ik weet het, ik kan het ook niet geloven, maar vooral de matte kleuren zijn erg droog en korrelig en geven weinig kleur af. Het is zelfs schrikbarend onder niveau. Ik heb dit nog nooit gehad met Morphe maar ik ben zeer teleurgesteld. Ik had het tijdens het swatchen al door dat ik een aantal kleuren niet in een keer kon swatchen omdat er bijna geen pigmentatie van afkwam. De glitter en foiled voelen ook droog aan maar deze swatchen wel goed.

Om het echt goed te testen heb ik er direct ook een look mee gemaakt. Hierbij heb ik vooral gebruik gemaakt van de groene en bruine kleuren in alle finishes maar helaas werd mijn teleurstelling alleen maar groter want het leek wel of geen enkele kleur mooi overkwam op het oog. Ik moest wel 3 a 4 lagen(!) aanbrengen om een goede kleur te zien en heb zowel een kwast als mijn vingers gebruikt. Zoals je ziet spat geen enkele kleur er echt uit. Zelfs de groene micro glitter liet het afweten. What the… dit is onacceptabel slecht man!

Ik heb hierna uit frustratie het palette weggelegd en er eigenlijk niet meer naar omgekeken. Het voelt als pure oplichterij. De Morphe 35M palette is ook goedkoper dan normaal en de shadows lijken wel de afdankertjes van de Jaclyn Hill vaults.

Ik ben meer dan teleurgesteld in de kwaliteit van dit Morphe 35M Boss Mood palette. Waarom juist deze verdorie…?! De kleuren zijn zo prachtig om te zien en de samentelling is perfect voor de herfst. En de finishes…oooohhh ik kan er niet eens over praten…de micro glitters…aaaahhh. Why Morphe whyyyyyyyyyyy?

2 reacties op Morphe 35M Boss Mood palette ~ What happend to Morphe Brushes?

  1. Jammer zeg. Morphe ben ik normaal gesproken wel tevreden over. De swatches op de laatste foto zijn echt gorgeous trouwens. Helemaal mijn kleuren.

    • Ja ik vind de Morphe paletten ook altijd wel goed maar de kwaliteit van dit palette is echt anders. De foils en micro glitters zijn wel ok, sommige zelfs wel goed. Het zijn vooral de mattes welke tegenvallen helaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *