Onlangs kriebelde het bij mij heel erg om de glitter oogschaduwen van Glitter Injections aan te schaffen. Ik zat zo rond de kersttijd een beetje te neuzen tussen de YouTube filmpjes opzoek naar de perfecte holiday make up toen ik op dit merk stuitte. Op slag verliefd natuurlijk! Deze meid heeft serieus een zwak voor een subtiele glitter hier en daar. Na ook nog even gegoogled te hebben en op Instagram kwijlend naar de foto’s te hebben gestaard, zag ik op YouTube ineens het licht. Het licht van een prachtige glitter palette die mij glinsterend aanmoedigde om op de video te klikken.

Wat ben ik blij dat ik hierop inging, want dankzij dit filmpje werd ik geïnspireerd om mijn eigen glitter palette te maken. Waarom zou je tientallen euro’s neerkwakken voor een palette die je waarschijnlijk maar een paar keer zal gebruiken? (Ok toegegeven, ik zou er minstens 20 dagen per maand gebruik van maken denk ik). Ook las ik het een en ander over schimmel op de producten van Glitter Injections (YUCK!) en ik ben niet van plan om dure schimmel op mijn oogleden te smeren. Uuhhhh no thank you! Anyway…ik heb alle ingrediënten in huis gehaald en ben aan de slag gegaan om de perfect substantie in elkaar te flansen. En zie hier het resultaat!

Ja kijk er maar goed naar ladies & gents, geef je ogen goed de kost hier.

En het leuke is, je hebt maar een paar ingrediënten nodig! En de meesten zullen het waarschijnlijk zelfs al in huis hebben (ik ben vergeten foto’s van de ingrediënten te maken Oops!). Ik had mijn palette al gemaakt voordat ik mijn blog was begonnen dus ik heb geen foto’s van de stappen, maar ik zal het zo uitgebreid mogelijk uitleggen. No worries het is echt super makkelijk! Ik beloof je dat je de volgende dag al glimmend de dag kan beginnen 😉

Wat heb je nodig:

 • Cosmetische glitter (erg belangrijk als je ogen je lief zijn!!)
 • 70% alchohol
 • Pure Aloë Vera
 • Glycerine
 • Kommetje
 • Lege oogschaduw pannetjes
 • Leeg palette (Z palette)
 • Tandenstoker of spateltje om mee te roeren

Zorg dat je alles eerst goed reinigt met de alchohol. Zowel je handen als de pannetjes en palette.

Voor deze Diy hou je de volgende volgorde aan:

 • 3 delen alchohol
 • 2 delen glycerine
 • 1 deel Aloë Vera

Wat ik deed was, ik mixte eerst deze ingrediënten in een kommetje. Ik gebruikte een plastic injectie dingetje (ik weet niet hoe dit heet) om de juiste afmetingen te krijgen. Je kunt ook een bakje nemen waar de ML in aangegeven staat en daar dan je delen in meten. Als je alles goed hebt gemengd vul je de helft van een pannetje met deze mix en voeg je beetje bij beetje je glitter toe. Voeg niet direct teveel glitter toe omdat het dan heel lastig wordt om te mengen en de substantie moet echt alle glitters omhullen. Varieer lekker met de kleuren en maak je eigen unieke kleuren. Als het te droog is voeg je een paar druppels van de mix toe en als het te nat is voeg je wat glitter toe. De glitter oogschaduw is goed als het niet te nat en niet te droog is. Het moet iets nattig aanvoelen maar je moet niet het gevoel hebben dat het een soort ‘jelly’ is.

Als je alle pannetjes gevuld hebt moet je het minimaal 8 uur laten drogen. Ik weet het, ik weet het, het is super lastig maar geloof me zodra je er te vroeg aanzit is het verpest en krijg je het nooit meer mooi en egaal (zoals bij mij, ik kon er natuurlijk niet van af blijven…). Na 8 uur drogen kun je ze ‘pressen‘. Dit deed ik door een munt in een boterhamzakje te doen en hiermee de glitter goed aan te drukken zodat de bovenkant mooi en egaal eruit komt te zien. Druk zeker niet te hard! Je moet er meer een beetje overheen glijden. Na deze stap moet je het helaas weer laten staan om goed in te laten drogen en ditmaal wordt je geduld echt op de proef gesteld want dit keer moet je er minimaal een dag van afblijven! JA EEN HELE DAG!

En uiteindelijk heb je dit. Nou ik zeg je dat het, het wachten meer dan waard was. Kijk hoe prachtig de palette is geworden. Oh how I Love Glitters

En de glitter oogschaduw is super makkelijk aan te brengen zonder lijm en smeert goed uit.

Dit was de makkelijke glitter oogschaduw diy. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben en dat er maar veel glitter palletjes geboren mogen worden!

3 reacties op Maak je eigen glitter oogschaduw palette ~ Diy

  • Hii,

   De houdbaarheid durf ik niet zo snel te noemen. Omdat er pure alchohol inzit neem ik aan langer dan een maand. Ik heb mijn glitter pallet al langer dan drie maanden en het is nog steeds goed (aanzicht en geur) dus ik zou zeggen probeer het uit en mocht je twijfelen, gelijk weggooien en opnieuw maken.

   Bedankt voor je reactie.
   xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *