Hello beauties! Onlangs was ik aan het neuzen tussen de brands van Cultbeauty en stuitte ik ineens op het merk The Ordinary. Het kwam mij bekend voor omdat ik het wel eens langs had zien komen op de website van Asos, maar ik heb er verder nooit echt aandacht aan besteed. Totdat ik het merk nu dus zag op de website van Cultbeauty. Ik was er toch wel heel benieuwd naar aangezien de flesjes er zo heerlijk simpel uitzien met een leuk pipetje, het heeft wat “apotheker- achtigs”  Dus een paar klikken verder en door het gehele assortiment van The Ordinary te hebben gescrolld, zijn er twee artikelen zomaar (AHUM) in het virtuele winkelwagentje belandt. Tja…het zag er zo veelbelovend uit allemaal. Nu heb ik het zo een drie weken getest en ben ik er eigenlijk wel zo tevreden over? Je gaat het allemaal lezen als je even verder scrolt…

Ik ben gelukkig “gezegend” met een best relaxed huidje. Zo af en toe zie ik wel eens een bultje of een droog plekje verschijnen, maar meer ook niet. Wel heb ik wat plekjes en een littekentje op mijn kin, deze zijn ook iets donkerder dan mijn huid en je ziet het eigenlijk alleen als je heel goed kijkt. Maargoed, ik zie het natuurlijk wel, want je kijkt altijd kritisch naar jezelf (uhuhh, je weet zelf) dus dit leek mij de perfecte probleemzone om te testen met The Ordinary. Deze brand, wat een dochteronderneming is van DECIEM oftewel The Abnormal Beauty Company, heeft een uitgebreide assortiment met allerlei crèmes, oliën en serums die verschillende huidproblemen aanpakken. Ze claimen met pure ingrediënten te werken en een zo kort mogelijke ingrediënten lijst. Klinkt goed toch? Doordat ieder flesje weer een ander huidprobleem aanpakt, kun je het beste zelf combinaties maken zodat je een persoonlijke skincare routine voor jezelf in elkaar zet wat perfect aansluit op jouw huid. Leuk! Ik hou er wel van om een beetje te experimenteren. Ook handig dat je nu zelf kunt kiezen natuurlijk wat jouw huid nodig heeft zonder al die onnodige “extra” ingrediënten. En het leuke van dit alles is dat de producten van The Ordinary te koop zijn voor wel hele vriendelijke prijsjes! Bijna alles in het assortiment is verkrijgbaar voor onder de €10. Ja, ik ben bloedserieus! Verder is het merk cruelty free en staat bij ieder product duidelijk aangegeven wat het wel of niet bevat. Heel fijn als je bijvoorbeeld allergieën hebt.

Goed, waar ik naar opzoek was, was een fijne exfoliator met een brightning effect om de plekjes aan te pakken. Ik twijfelde eerst enorm om de BHA + AHA peeling te halen maar na wat rondneuzen op mijn grote vriend Google, kwam ik erachter dat je beter met een mildere acid kan beginnen als je huid niet gewend is aan peelings. En verder dan scrubs en maskertjes ben ik nog niet geweest dus opzoek naar iets milds dan maar voordat ik vaarwel kan zeggen tegen mijn huid.

Na wat research en reviews kwam ik tot de conclusie dat ik wellicht wat zou hebben aan de Alpha Arbutin en de Alpha Lipoic Acid. Alpha Arbutin is een serum en de Alpha Lipoic Acid is een hele milde acid (acid is trouwens een natuurlijke zuur). Goed een milde acid dus. Beide hebben een brightning effect en huid verjongende eigenschappen.

Alpha Lipoic Acid is een sterke antioxidant. Antioxidanten gaan vrije radicalen te lijf en beschermen op die manier je huidcellen tegen onder andere huidveroudering, het helpt dus ook met de fijne lijntjes te vervagen en het maakt je poriën kleiner. Loving it so far! Omdat het een hoge concentratie (5%) van het werkzame ingrediënt ALA bevat mag het maximaal 3 keer per week aangebracht worden, het liefst in de avond omdat het je huid gevoeliger kan maken voor de zon, het gebruik van een goede spf gedurende de dag wordt sterk aangeraden. Alpha Arbutin vervaagt littekens en donkere vlekken en mag gewoon dagelijks gebruikt worden. Je mag de producten layeren, het is zelfs de bedoeling dat je de producten van The Ordinary layert om een optimaal resultaat te behalen en op de website staat duidelijk beschreven wat je het beste wel en niet kunt mengen. Verder kun je op de website een prima live chat vinden met medewerkers die weten waar ze het over hebben en je kan helpen met het samenstellen van een mooie combinatie van producten die bij jouw huidtype past. Wel in het Engels.

Ok, wat heeft het tot nu toe voor mijn huid gedaan?

Ik wil bijna zeggen, wonderen, maar ik zal me inhouden. Ik gebruik de twee producten netjes volgens gebruiksaanwijzing. De Alpha arbutin gebruik ik dagelijks in de ochtend na het douchen. Het is een heel vloeibaar transparante vloeistof wat je goed kan verspreiden en heel snel intrekt. 2 à 3 druppels is genoeg voor je hele gezicht. Hierna volg ik gewoon mijn normale dagelijkse skincare routine. In mijn foundation zit SPF dus dat gebruik ik niet extra. De Alpa Lipoic Acid gebruik ik drie maal per week in de avond. Deze prikt soms een heel klein beetje in het begin, maar niets ernstigs of ondraaglijks. Dit is een iets dikkere vloeistof waarbij je ook maar 2 hooguit 3 druppels nodig hebt voor je hele gezicht en ook deze transparante vloeistof trekt redelijk snel in.

Mijn huid voelde na de eerste dag al super smooth en heerlijk zacht aan. Zachter dan normaal. Dat was echt een merkbaar verschil. Verder zag ik nog niet echt verschil. Na een week wel!

Voor (sorry voor de onduidelijke foto)

Na 3 weken. Ik zie echt duidelijk verschil! De vlekjes zijn er nog wel maar veel minder zichtbaar.

De plekjes op mijn kin lijken echt te vervagen en mijn huid ziet er gewoon net wat gezonder en dewy uit dan normaal. Wauw! Niet zo snel resultaat verwacht. Nu na drie weken merk ik duidelijk verschil. De vlekjes zijn flink vervaagd. Mijn gezicht heeft een hele gezonde gloed. Mijn huid voelt echt “baby billetjes” zacht aan en de poriën bij mijn neus zijn toch echt wat kleiner geworden. Ik had het eerlijk gezegd niet verwacht. Ik dacht, ik probeer het lekker en als het werkt top en zo niet, dan lig ik er ook niet echt wakker van aangezien het bijna niets heeft gekost. Dat het zo effectief was en ik in zo een korte periode echte resultaten zou zien had ik dus echt niet verwacht dus ik ben blij verrast!

The Ordinary krijgt een vast plekje in mijn skincare routine en ik ga nog even kijken wat ze nog meer hebben. Het is wel even uitvogelen wat je nodig hebt en wat je wel en niet samen mag gebruiken, maar uiteindelijk is het al het onderzoek waard. Je huid zal je dankbaar zijn.

Kende je het merk The Ordinary al? Welk huidprobleem zou jij graag willen aanpakken? En heb je nog aanraders van het merk? 

 

 

8 reacties op The Ordinary Review ~ Alpha Lipoic Acid 5% || Alpha Arbutin 2% + HA

 1. Ik heb het ook wel eens voorbij zien komen op een andere blog maar ben na het lezen van jouw uitgebreide review toch wel erg benieuwd naar the ordinary geworden. Vooral fijn dat je de producten kan samenstellen op basis van je eigen huidtype. Zal eens een kijkje gaan nemen.

  • Ja, voor mijn huid werkt het echt geweldig. Ik lees ontzettend veel positieve dingen over diverse producten The Ordinary. Ik heb mijn tweede order al geplaats…Oops hahaha. Die zal ik ook uitgebreid testen en reviewen. Mocht je vragen hebben of er niet uitkomen, want ze hebben echt enorm veel, de klantenservice is echt top en nemen de tijd om alles uit te leggen en samen te kijken wat het beste is voor je huidtype.

  • Hoe gebruik je dit? Moet je dit nou druppelen met die drupelaar of op een watje en dan uitsmeren over je gezicht?
   En wat is de bedoeling nadat je dit hebt gebruikt laten zitten of wegwassen na aantal minuten?

   • Ja ik druppel het gewoon rechtstreeks op mijn gezicht en smeer het dan uit. Je wast deze serum er niet af. Het zal op een milde wijze je huid peelen. Hier merk je verder niets van behalve een licht prikkelend gevoel direct na het aanbrengen maar dit trekt binnen enkele seconden weg.

 2. Ik ben zeker fan van The Ordinary. Ik heb ook de Alpha Lipoic Acid 5% en daarnaast de Niacinamide 10% en Zinc 1%.
  Binnenkort kom daar een Retinol bij, die schijnt ook heel goed te zijn!

  • Vanwege mijn zwangerschap mag ik geen producten met retinol gebruiken is mij verteld door de klantenservice. Ik heb wel al een tweede bestelling gedaan met Lactic Acid 10% (om weer een stapje verder te gaan met de peeling straks), de AHA+BHA peeling (het echte werk waar ik naartoe wil werken) en de Squalane. Dat laatste heb ik al in mijn routine opgenomen en ik kan je alvast verklappen dat het de baby billetjes huid NOG zachter heeft gemaakt. Hoe is het mogelijk? Ik ben zeker fan van The Ordinary.

 3. Beste Sarah,

  Ik ben ook zwanger en ben uitgerekend in juni.
  Ook ik heb als een gek producten van The Ordinary besteld zoals de cleanser alpha arbutin en de Nutral HA Factor Moisturizing, silicone primer,fluid primer.
  Kan ik deze producten gewoon zonder zorgen gebruiken?

  Groet;

  Fatima

  • Hoi Fatima,

   Je kunt het beste even de chatmedewerkers van The Ordinary zelf raadplegen hierover omdat die meer kennis over hun producten hebben. De Alpha Arbutin kon ik gewoon zonder zorgen gebruiken. Succes nog met de laatste loodjes❤️

   X Sarah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *