Rauwe honing heeft vele voordelen. Vooral als het gaat om je schoonheid. Rauwe honing zit bomvol met enzymen, mineralen en antioxidanten die je huid zal doen stralen. Ook voor een huidje met oneffenheden is honing een dikke aanrader omdat het een antibacteriële werking heeft. Zo kun je je huid op een natuurlijke manier zuiveren. Ikzelf ben echt gek op rauwe honing en heb dan ook altijd een potje in mijn keukenkastje staan. En daarmee heb ik drie natuurlijke beauty diy’s gemaakt waarmee je je huid de oppepper geeft die het verdient tijdens deze koude dagen. Gegarandeerd een schone en zachte huid! Benieuwd? Lees snel verder…

Honing is natuurlijk heerlijk in je thee of op je beschuitje in de ochtend, maar waar ik momenteel erg blij van word is honing op mijn huid. Het is precies wat ik nodig heb om mijn huid zacht en mooi te houden. En omdat ik zo gek ben op honing als beauty product ben ik er eens goed voor gaan zitten en heb drie super makkelijke maar effectieve diy projecten gemaakt (makkelijk en effectief in één zin, dat moet wel goed zijn people!), namelijk een gezichtsscrub, bodyscrub en een Bath Soak. Gebruik wel een goede honing. Ik gebruik de honing van ‘De Rauwe Honing Shop‘. Deze webshop verkoopt rauwe honing die zij inkopen van imkers uit Portugal. Er zit een mooie verhaal achter de site dus ik zou zeggen neem vooral eens een kijkje.  Ok, om weer terug te komen op de diy’s, ik zou zeggen doe je DIY schortje om en pak de onderstaande ingrediënten erbij.

 

DIY 1 GEZICHTSSCRUB : Wat heb je nodig?

 • Twee eetlepels rauwe honing
 • 100 gram fijne suiker
 • Citroen
 • Vier eetlepels Huidolie naar keuze
 • Weckpotje
 • Kom
 • Lepel om mee te mengen

Diy scrub rauwe honing

 

Hoe maak ik deze geweldige gezichtsscrub?

Doe 100 gram suiker in je kom of gelijk in je weckpot als je dat handig vind en knijp je citroen eroverheen uit. Doe nu een je twee eetlepels rauwe honing erbij en roer alles goed door elkaar totdat alles goed met elkaar gemengd is. Meng nu de vier eetlepels olie erdoorheen. Als het goed is heb je nu een natte scrub. Als het te droog is kun je er nog wat olie doorheen mengen. Doe nu alles in je potje als je het in een kom hebt gemengd en klaar is de Amazing gezichtsscrub!

Diy gezichtsscrub

 

Hoe gebruik ik het?

Pak iedere keer met schone vingers of spatel een kleine hoeveelheid van de scrub en smeer het met lichte ronddraaiende bewegingen over je gezicht en hals heen. Let op, je hoeft niet hard of flink te scrubben, heel licht over je gezicht gaan is voldoende, laat de ingrediënten maar het werk doen. Ik scrub zelf altijd ongeveer twee minuten en laat het vervolgens 5 tot 10 minuten intrekken. Hierna was je je gezicht en dep je zacht droog met een handdoek. Je gezicht zal nu aanvoelen als babybilletjes. Echt waar! Ik heb een paar hele dure scrubs in mijn badkamer staan, maar deze scrub is net zo goed, zo niet BETER en ik grijp nu standaard naar deze. En nog een voordeel is dat je weet wat erin zit en het allemaal natuurlijke ingrediënten zijn. Mijn gezicht ziet er gezond en effen uit. Ik heb er in elk geval een nieuwe favoriet bij. Oh ja en succes met het NIET opeten van de scrub…

 

DIY 2 BODYSCRUB: Wat heb je nodig?

 • Drie eetlepels rauwe honing
 • 150 gram grove suiker of Himalaya zout
 • 7 eetlepels olijfolie of huidolie naar keuze
 • Etherische olie naar keuze
 • Weckpot
 • Kom
 • Lepel om mee te mengen

Diy gezichtsscrub rauwe honing

 

Hoe maak ik de Bodyscrub?

Meng de suiker (of het zout), honing en olie goed samen totdat de suiker helemaal omhult is. Voeg nu 10 tot 15 druppels etherische olie naar keuze bij, ik gebruikte uiteindelijk de geur kaneel omdat ik dat zo goed vind passen bij het koude weer. Schep alles weer goed om. Gooi alles in je weckpot en je bodyscrub is DONE! Ik had al gezegd dat het makkelijk was toch? 

Diy bodyscrubDiy bodyscrub rauwe honing

 

Hoe gebruik ik het?

Stap in je douche en take a nice hot shower. Halverwege je douchebeurt pak je een flinke hoeveelheid van de scrub en begin je vanaf je benen omhoog te werken. Scrub met ronddraaiende bewegingen omhoog en ga zo je hele lichaam af. Als je alles gehad hebt was je de scrub er weer af en je zult versteld staan hoe zacht je huid nu aanvoelt. En omdat er al olie inzit hoef je je ook niet meer in te smeren na het douchen. Dep voorzichtig met een handdoek je huid droog en je huid zal lekker gehydrateerd en zacht aanvoelen.

 

DIY 3 BATH SOAK: Wat heb je nodig?

 • 250 gram havermout
 • 4 tot 6 eetlepels rauwe honing
 • 100 gram epsom zout
 • 10 tot 15 druppels etherische olie
 • Kleurstof (optioneel)
 • Grote pot
 • Kom
 • Blender
 • Lepel om mee te mengen

Diy Bath soak

 

Hoe maak ik de Bath soak?

Doe de havermout in de blender en blend de havermout in grove stukken. Gooi het in je kom en doe er nu de eetlepels honing erbij. Ik gebruikte 6 eetlepels honing. Meng dit goed door. Ik deed het eerst met de lepel totdat alles met elkaar vermengd was en daarna ging ik er met mijn (schone) handen in zodat ik het geheel tot fijne korreltjes kon mengen. Als het havermout en de honing eenmaal vermengd is tot kleine ‘balletjes‘ doe je de Epsom zout erbij. Meng dit ook goed door elkaar. Ook nu kun je er met je handen doorheen zodat alles goed met elkaar is geblend. Nu kun je je etherische olie erbij doen voor een heerlijke geur tijdens je badritueel. Tot slot kun je er kleurstof bijdoen om het allemaal op te leuken(ik heb de kleuren rood en blauw gebruikt en het om en om in mijn pot geschept). Als alles goed gemengd is doe je je Bath Soak in een grote pot en you’re done!

Bath soak diyDiy Bath soak

Bath soak havermout en honing

 

Hoe gebruik ik de Bath Soak?

Laat je bad vollopen en doe 5 eetlepels van je Bath Soak erin. Ga nu lekker in je bad liggen en ontspan en laat de mooie ingrediënten je verzorgen. Havermout geeft het huid een beschermend laagje, trekt vocht aan en houdt het vast waardoor het erg goed is voor de droge huidjes onder ons en het versterkt onze huid. Epsom zout ontspant de spieren en wat rauwe honing allemaal wel niet doet is hiervoor wel allemaal duidelijk geworden denk ik.

Diy scrub en Bath soak honingDiy rauwe honing

Dit waren mijn diy’s met rauwe honing. Ik gebruik deze diy’s zelf altijd omdat ze geweldig werken en mijn huid er mooi en verzorgd uitziet erdoor. Ook vind ik het fijn dat ik nu precies weet wat er inzit. vooral de gezichtsscrub is mijn favoriet, deze laat mijn huid zo schoon en zacht aanvoelen en het ruikt ook nog eens heerlijk door de honing en het citroen. Ik hoop dat jullie er net zo van zullen genieten als ik. Laat het mij vooral weten in de comments of deel je diy foto’s met mij op Instagram of Facebook

* Dit artikel bevat spullen die mij zijn toegezonden.

2 reacties op 3 geweldige Beauty DIY’s voor top tot teen die je kunt maken met Honing

 1. Ik ben vooral heel benieuwd naar de gezichtscrub. Citroen en honing mmm, klinkt erg lekker. Gaat mij denk ik veel moeite kosten om het niet op te likken denk ik haha

  • Jaa die moet je echt proberen, zo lekker, en je gezicht wordt er zo ontzettend zacht en egaal van. Ik zou het ook lekker even laten inwerken want dan kun je optimaal genieten van de goede eigenschappen van de ingrediënten. En idd het niet opeten ervan is de moeilijkste taak met deze delishh scrub.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *