Ja ja, dag twee van de detox diaries alweer. En vandaag heb ik een super gezonde en zuiverende smoothie. Ik heb mijn ontbijt en lunch vervangen door deze smoothies en ik voel me heerlijk fit. Zijn jullie benieuwd naar het recept voor deze detoxifying smoothie? Lees gauw verder…

Recept

  • Spinazie (handjevol)
  • Gember (ongv. 2 cm verse gember)
  • Halve Citroen
  • Frambozen (handje)
  • Lijnzaad (theelepel)
  • Water
  • Rauwe honing (optioneel)

ingrediënten detox smoothie

 

Werking van de ingrediënten 

Citroen zit bomvol vitamine C en heeft daarnaast een reinigende werking. Het stimuleert je stofwisseling en laat gifstoffen sneller je lichaam verlaten. Laat dat nou net zijn wat we willen.

Spinazie is rijk aan vitamine A, C, E, B en ijzer. Daarnaast bevat het veel voedingsvezels. Spinazie heeft ook een reinigende werking en houdt je bloed schoon. Tevens beschermt het je lever. Altijd mooi meegenomen zo een schone lever, toch?

Gember is ook een krachtige antioxidant, het stimuleert je stofwisseling en bevat veel vitamines en mineralen.

Frambozen bevatten weinig calorieën en een flinke hoeveelheid voedingsvezels. Verder bevat ook dit mooie ingrediënt een goede dosis vitamine C en zitten er veel antioxidanten in.

Lijnzaad is een goede bron van plantaardige omega 3 vetzuren en bevat veel vitamines en mineralen. De oplosbare en onoplosbare vezels in lijnzaad hebben een gunstige werking op de spijsvertering en stoelgang. Deze vezels ondersteunen de dikke darm bij het ontgiften en geven een vol gevoel, waardoor het verlangen naar suiker zal verminderen.

Bereiding

Heel simpel. Gooi alle ingrediënten in een blender en voeg een kop water toe en blenden maar. Als je het wat zoeter wil kun je een lepeltje honing toevoegen of wat extra frambozen. En voila je detox smoothie is klaar. Het is niet moeders mooiste smoothie, maar het bevat wel de juiste ingrediënten voor een goede cleansing, dus houd dat in gedachte bij het drinken. En als je frambozen erg zuur zijn, raad ik dat lepeltje honing echt aan, tenzij je van een hele zure smoothie houdt. Ik vond het in elk geval heerlijk met wat honing.

Tip

Probeer je smoothies vers te bereiden want dan krijg je de meeste vitamines binnen. Maak je het wel allemaal in één keer, drink het dan binnen 24 uur op. Mocht je de smoothie willen bewaren, blend de lijnzaad er dan nog niet doorheen maar strooi steeds een beetje over je smoothie heen wanneer je het drinkt. Anders wordt het een dikke brij aangezien lijnzaad jelly-achtig wordt wanneer deze in contact komt met vloeistoffen.

Zo dit was alweer mijn tweede detox dag. Ik heb in totaal drie flinke detox smoothies gedronken. De ochtend begon ik met een groene thee met een stuk gekneusde gember en een schijfje citroen. Daarna als ontbijt een flinke glas van de smoothie en daarna rond lunchtijd weer twee glazen van de smoothie. Erg opvallend, maar ik heb in de tussentijd geen trek meer gehad. Meestal grijp ik tussendoor naar een pak koekjes of chocola maar die heb ik nu eindelijk eens kunnen laten staan. Misschien omdat mijn mindset momenteel volledig op detoxen staat? I dont know… to be continued…

6 reacties op Detox Diaries ~ Day 2: De krachtige detox smoothie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *