Onlangs ben ik benaderd voor een samenwerking door fotofabriek.nl. Of ik een foto op hout wilde laten drukken en er een review over wilde schrijven? Aangezien ik nog nooit een foto op hout heb laten drukken leek het mij wel een leuk plan. Ik heb gekozen om een van mijn trouwfoto’s te laten drukken aangezien dit een foto was met een mooie dikke boom erachter, leek mij wel gepast haha. De foto is inmiddels binnen en vind ik het eigenlijk wel zo mooi?

Ik laat vaak foto’s drukken op canvas en heb er eigenlijk nooit bij stilgestaan dat er nog zoveel verschillende materialen waren om je foto op af te laten drukken. Foto op hout klonk dan ook wel heel apart en ik was er heel erg benieuwd naar. Ik mocht het laten drukken op formaatje 20*30. Zelf kies ik altijd standaard voor maat 30*40 of groter en dat raad ik nu ook aan. Want het resultaat is super mooi. Maar 20*30 is wel te klein om echt dat wauw effect te ervaren.

De foto is gedrukt op een soort samengeperst hout. Op de website staat dat het berkenhout is. Je kunt kiezen uit berkenhout, welke uit één stuk bestaat of uit vurenhout waarbij je foto op houten platen wordt gedrukt. Ik heb gekozen voor berkenhout vanwege het formaat. Je kunt er ook voor kiezen om een whitewash te laten doen, dit benadrukt het wit in je foto. Ik heb ervoor gekozen om het natuurlijk te laten zodat het hout er mooi uit kwam.

Je ziet wel de nerven op de foto maar ik vind dat juist een mooi effect geven.

Al met al vind ik het resultaat heel erg mooi. Ik zou zeker nog eens een foto op hout laten drukken omdat dat toch net wat leuker is dan zo een standaard canvas.

Voor een foto op hout in dit formaat (20*30) betaal je €24,95. Hier kun je een kijkje nemen, mocht je interesse hebben. 

Wat vinden jullie van een foto op hout? Wat voor foto zou jij op hout laten drukken?

 

 

 

10 reacties op Foto op hout ~ Fotofabriek ~ Waard of niet?

  1. Wat een prachtige foto, en op hout ziet hij er heel mooi uit. Slim idee dat je een foto met een boom erop hebt gekozen, ziet er geweldig uit!

  2. Gaaf!!! Ik ben hier ook eens voor benaderd, en ik was altijd zo benieuwd of het nou de moeite waard zou zijn of niet. Ik vind het super mooi. Leuke post heb je geschreven.

  3. Ik weet dat het artikel over de houten foto gaat, maar ik ben helemaal afgeleid door je trouwjurk! Wat een BEAUTY is dat zeg!! Love it!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *