Tegenwoordig leven wij in een wereld waar vrijwel alles al bevuild is. Denk je gezond te doen met een heerlijke glimmende appel, blijkt het genetisch gemanipuleerd te zijn en voorzien van een waxlaag omdat mooi voor gezond gaat blijkbaar. Nou dan ga je toch lekker voor een “gezond” visje? Nope, ook dat blijkt vol te zitten met kwik omdat geld voor gezondheid gaat. Lekker alles dumpen in de oceaan. Dan maar honger lijden en een flinke haal zuurstof…aaahh lekker al die gassen. Net wat ik nodig had! Even alle gekkigheid op een stokje (Yes, i said it). Ik probeer hier zo bewust mogelijk mee om te gaan en vooral puur proberen te eten (voor zover iets tegenwoordig ook daadwerkelijk puur genoemd kan worden). Ik koop meestal mijn groentes bij de boer in de buurt, mijn honing bij de lokale imker en mijn visjes uit mijn eigen zuivere vijver…

Ok dat laatste was een grapje, de vis haal ik nog steeds gewoon op de markt. Ondanks al deze pogingen weet ik dat wij onbewust toch nog heel veel troep naar binnen werken, vooral omdat mijn bloed waarschijnlijk bestaat uit suikersiroop. Serieus, ik kan niet zonder mijn dagelijkse dosis koek en chocola. Om deze troep toch nog enigszins uit mijn systeem te verwijderen heb ik een Detox Week ingelast. Deze hele week deel ik met jullie gezonde detox recepten en spa rituelen om je lichaam te zuiveren. Ik houd mijn detox diaries bij op de blog om jullie een kijkje in mijn zuiveringsrituelen te geven. Ik ga niet al te extreem omdat ik momenteel nog borstvoeding geef, maar ik zal extra tips proberen te geven voor degene die wel “all in” kunnen gaan.

Vandaag begin ik eerst met een uitgebreid detox bad.

Benodigdheden

 • Een bad (of een voetbad voor degene die geen bad hebben)
 • Halve kop gember
 • Kop Himalaya zout (zonder toevoegingen)
 • Kop Dode zeezout met magnesium
 • Optioneel: etherische olie (ik gebruikte eucalyptus badolie van Therme)

detox diaries gember detox bad

Rasp een flinke teen gember totdat je een half kopje vol hebt. Gember stimuleert het lichaam om gifstoffen uit te zweten. Het geeft je veel energie en het bevordert de spijsvertering. Ook verlicht het hoofdpijn en is ontstekingsremmend. Wel kun je na een bad met gember nog een tijdje na zweten. Houd hier dus rekening mee bij het inplannen van dit bad.

himalaya zout holland&barret

Himalaya zout

Een kop Himalaya zout. Himalaya zout versterkt het afweersysteem, stimuleert de stofwisseling en zuivert en ontslakt. Precies wat we nodig hebben dus. Himalaya zout bevat 84 mineralen en sporenelementen. Door te baden in een bad met Himalaya zout worden gifstoffen en zuren uit je lichaam verwijderd en de mineralen en sporenelementen in je lichaam opgenomen. Ik heb mijn zak Himalaya zout bij Holland&Barret (de tuinen) vandaan.

Een kop dode zeezout met magnesium. Dat dode zeezout goed voor ons huidje is weten de meesten denk ik wel al. Dode zeezout werkt ontzettend ontspannend. Magnesium stimuleert de stofwisseling en de doorbloeding zodat de afvalstoffen worden afgevoerd. Ook mijn Dode Zee Magnesium Kristallen heb ik bij Holland&Barret gekocht.

Tot slot gebruikte ik wat druppels Eucalyptus badolie van Therme. Dit was puur voor extra ontspanning.

detox bad gember en himalayazout

Als je al deze bovenstaande ingrediënten aan je bad (of voetenbadje met lagere hoeveelheden) hebt toegevoegd, ga je er minimaal 40 minuten in. Dit omdat je de eerste 20 minuten alle gifstoffen eruit zweet en de overige 20 minuten alle vitaminen en mineralen opneemt. Dus zorg ervoor dat je voldoende tijd hebt om je volledig te ontspannen en optimaal gebruik te maken van dit detox bad. Ik raad aan om dit bad in de avond te nemen. Dat deed ik ook en ik heb geslapen als een roosje. Ik raad je ook aan om het bad zo heet mogelijk te nemen. Je hoeft niet levend gekookt te worden maar wel heet genoeg om er lekker in te zweten. Drink voldoende water voor, tijdens en na het bad want je zult zweten als een…ik kom zo gauw niet op iets wat veel zweet maar geloof me je zweet je rot! Doe na je bad iets luchtigs aan want door de gember kun je nog een tijdje blijven zweten.

Ik voelde mij helemaal ontspannen en zen na dit detox bad. Direct erna heb ik ook een heerlijke kop groene thee met een stuk gember gedronken. Ik ga proberen om een volle week allerlei manieren te ontdekken om verantwoord te detoxen. Deze tips zal ik allemaal met jullie delen. Ik hoor ook graag of jullie wel eens een detox kuur doen en hoe jullie dat aanpakken. Tips zijn van harte welkom. Ik wens jullie veel detox plezier toe en dat we maar veel gifstoffen kunnen elimineren.

6 reacties op Detox Diaries ~ Day 1 : De ultieme detox bad met gember en Himalaya zout

 1. Wat super interessant om te lezen! Helaas heb ik geen bad, maar gelukkig kan het ook in een voetenbadje. Ik wilde sowieso al himalaya zout halen voor in een voetenbad maar om er meer uit te halen ga ik al deze ingrediënten er maar bij doen 🙂

  • Ja ik ontdekte ook sinds kort pas de vele voordelen van Himalaya zout. En inderdaad een voetbadje kan net zo ontspannend zijn. Ik raad je dit detox bad zeker aan, zelfs in de vorm van een voetbad zal het je veel goeds doen

 2. Ik moet eigenlijk ook hoognodig detoxen, ook vanwege de medicijnen die ik moet slikken. Wat heerlijk zo een bad! toevallig ben ik nu bezig met een artikel over een heel fijne badolie, maar wij hebben alleen een douche (zucht)…

  • Ja, dan is het zeker handig om af en toe even het lichaam te zuiveren. Een voetbadje helpt ook met het afvoeren van gifstoffen, dus werkt ook goed! Ik ben erg benieuwd naar je artikel over de badolie, ben echt gek op bad-dingetjes 😉

 3. Hey, wat een handig artikel. Ik ben de laatste tijd ook erg bezig met het zuiveren van mijn huid en lichaam dus deze tip neem ik mee. Fijn dat je ook de werking van de ingrediënten erbij hebt gezet. Ik houd je detox serie in de gaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *