Op deze derde dag van de Detox Diaries gaan we het hebben over de ontgiftende werking van appelazijn. Ik neem al een geruime tijd iedere ochtend een glas water met een lepeltje appelazijn erin. En ik merk de vele voordelen hiervan dan ook zeker. Ik voel mij fitter, mijn buik voelt minder opgeblazen, mijn huid verbeterde en de algehele welzijn ging er naar mijn gevoel op vooruit. Maar appelazijn kun je ook gebruiken als een detox kuur. Benieuwd naar de kuur? Lees dan verder..

Appelazijn

Wat is appelazijn? Heel simpel, appelazijn is een natuurlijk middel dat ontstaat wanneer een fermentatieproces plaats vindt in het sap van de appels.

Appelazijn Zit boordevol voedingsstoffen zoals, vitamine A, B1, B2, B6, C en E en belangrijke mineralen zoals, calcium, ijzer, kalium, magnesium en fosfor.

Appelazijn bevordert de spijsvertering, en heeft een ontgiftende werking. Schadelijke stoffen als alcohol, nicotine en chemicaliën verlaten het lichaam efficiënter door het gebruik van appelazijn. Ook heeft appelazijn een urine afdrijvende werking waardoor gifstoffen sneller je lichaam verlaten. Tot slot helpt het azijnzuur om de vetverbranding te stimuleren, versnelt het je stofwisseling en vermindert je trek. Appelazijn heeft nog een waslijst aan goede eigenschappen, echter zijn dit de weetjes omtrent het detoxen. Mocht je ook willen lezen over de andere goede eigenschappen van appelazijn dan kan dat hier.

Detox Kuur met Appelazijn

Om optimaal gebruik te maken van het appelazijn detox kuur dien je 3 maal per dag een theelepel appelazijn in een flinke glas water te vermengen. Ik drink direct bij het opstaan een glas, in de middag een half uur voor de lunch en het derde glas neem ik een half uur voor het avondeten.

Lekker is anders maar je went al gauw aan de smaak, tenminste, ik drink het zo weg nu. Mocht je het echt niet wegkrijgen kun je er een lepel rauwe honing in vermengen. Omdat zuur je tandglazuur kan aantasten kun je het met een rietje drinken, maar ik spoel het gewoon altijd na met nog een glas water, krijg je ook direct meer water binnen wat weer goed is voor het afdrijven van meer gifstoffen. Win-Win!

Tip: 

  • Koop een goede biologische appelazijn. Het liefst een troebele met stukjes op de bodem. De troebele appelazijn bevat de meeste goede eigenschappen.
  • Appelazijn en appelciderazijn zijn hetzelfde. Appelcider is wel wat ander, dit is een alcoholhoudend drankje.

Deze kuur doe ik nu al een geruime tijd waarbij ik nu afgebouwd heb tot een eetlepel per dag. Dit werkt heel goed bij mij. Ik heb altijd al last gehad van een opgeblazen buik en dat is nu merkbaar vermindert. En daarnaast ervaar ik nog talloze andere gezondheidsvoordelen., waaronder een mooiere huid. Wisten jullie al van alle voordelen van appelazijn af? Waar gebruik jij appelazijn voor?

 

2 reacties op Detox diaries ~ Day 3: De kracht van appelazijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *