AOBS is een product wat ik keer op keer blijf kopen. Het werkt voor mijn huid als een magisch middel. Het maakt mijn huid heerlijk glad en zuiver en bovendien ruikt het goddelijk! Tot slot is het leuk om AOBS te gebruiken omdat je er eerst zelf een papje van moet maken. Omdat alle producten van Lush vers zijn en er geen conserveermiddelen inzitten, was ik erg benieuwd of ik het misschien niet gewoon zelf kon maken. Na het grondig bestuderen van de ingrediënten lijst bleek het redelijk makkelijk te maken te zijn en zijn de ingrediënten ook gemakkelijk verkrijgbaar. Saartje trok haar labjasje aan en ging experimenteren voor jullie. Uiteindelijk heb ik een vergelijkbaar product gemaakt met dezelfde werking. Ik weet dat AOBS een heel populair product van Lush is dus bij deze wilde ik het recept graag delen met mijn lieve lezers. Wil je weten hoe je deze diy angels on bare skin maakt? Lees verder zou ik zeggen…

De meesten van jullie kennen dat opgerolde goedje met gedroogde lavendel bloemen erbovenop wel. Je pakt er een stukje van en mengt het met een aantal druppels water en brengt het scrubbend aan op je gezicht. Na het afwassen heb je meestal een mooi, zuiver en zacht aanvoelend huidje over. Ik ben fan! Ik heb altijd een potje staan in mijn badkamer en gebruik het ook bijna iedere avond. Maar aangezien Lush niet in de buurt zit en het net zo gemakkelijk zelf te maken is, koos ik voor dat laatste. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en voor je het weet sta je al in de badkamer dat heerlijke goedje op je gezicht te smeren.

Wat heb je nodig?

 

Hoe maak je deze DIY Angels on bare skin?

Voeg alle ingrediënten behalve de gedroogde lavendel samen in een kom en meng goed door elkaar tot een redelijk stevige substantie. Mocht het te nattig zijn, voeg dan een beetje Kaolin klei toe en mocht het te droog zijn, voeg dan een paar druppels rozenwater toe. Als het goed is heb je een soort koekjesdeeg-achtige mengsel. Voeg nu een halve theelepel gedroogde lavendel toe. Rol de AOBS uit tot een rechthoekje op een stuk bakpapier en rol het daarna weer op. Strooi nu de rest van de gedroogde lavendel erbovenop en tadaaa, klaar is je diy Angels on bare skin!

Hoe gebruik je AOBS?

Dit is het meest simpele en leukste gedeelte. Je neem een stukje van je AOBS, ongeveer ter grootte van een knikker op de palm van je hand en voegt er een heel klein beetje water aan toe. Vervolgens meng je dit tot een papje en smeer je het uit over je gezicht. Vervolgens maak je lichte draaiende bewegingen om je huid te scrubben. Wanneer je klaar bent spoel je het goed af en dep je je gezicht zachtjes droog. Voel eens hoe zacht je huid nu aanvoelt! Het is niet voor niets een van mijn favoriete producten. Ik raad je niet aan direct een grote batch te maken omdat hierbij geldt, hoe verser hoe beter, vind ik. Bewaar de Angels on bare skin in een luchtdichte potje.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn versie van de Angels On Bare Skin te zien. Ik ben erg benieuwd wat jullie ervan vinden en wat jullie graag gebruiken om je gezicht te reinigen. Ga je dit denk je ook een keer zelf maken?

Zie ook mijn DIY Lush shower jellies op Puur&Kracht

*Dit artikel bevat spullen die mij zijn toegezonden. 

6 reacties op DIY Angels On Bare Skin ~ Lush AOBS ~ Do it Yourself!

  1. Wat knap dat je dit zelf hebt gemaakt! Ik heb het ook gehad en vond het een fijne reiniger. Weet niet of ik het je snel na zal doen moet ik je eerlijk bekennen, het maken van cupcakes (uit een pakje) vind ik namelijk al een uitdaging ;-).

    • Hahaha, ja maar dit is echt niet moeilijk hoor! Cupcakes (uit een pakje) zijn wel moeilijk daarentegen, daar ben ik het ook mee eens. Dit is gewoon alles bij elkaar gooien, mengen en op je gezicht smeren, komt geen oven bij kijken, beloofd ;).

    • Hoi, wat leuk dat je het gemaakt hebt! Jammer dat het niet helemaal gelukt is. Als ik het maak is het namelijk bijna gelijk aan de echte versie. Daarom maak ik deze ook vaak. Wellicht heb je teveel klei toegevoegd? Je kunt er altijd nog enkele druppels glycerine bijvoegen om een zachter geheel te krijgen. En zoals je kunt lezen moet er inderdaad ook een paar druppels olie in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *