Omdat ik gisteren de Get Ready With Me post had gepubliceerd, loop ik een dag achter met mijn detox diaries. No worries, vandaag heb ik daarom een geweldige detox face mask in elkaar geflanst. Met slechts 3 ingrediënten ontdoe je je van je gifstoffen en je houd er ook nog eens een stralende huid aan over. Benieuwd? Scroll dan snel verder…

DIY Detox Gezichtsmasker Koffie & Bentoniet klei

Dit detox gezichtsmasker zorgt voor een diepe reiniging, exfoilieert en maakt je poriën kleiner. Ook balanceert het de PH waarde van je huid, zit bomvol vitamines en mineralen die je huid zal opnemen en tot slot hou je er een gave huid aan over. Liefde voor dit masker dus.

Wat heb je nodig?

 • Gemalen koffie (1 theelepel)
 • Bentoniet klei (2 theelepels)
 • Appelazijn (1/2 / 1 eetlepel)
 • Water (1 eetlepel)
 • plastic kommetje (alles behalve metaal)
 • plastic lepel of spatel

Koffie maakt je huid strakker dankzij de cafeïne. Het is een super anti oxidant die huidveroudering tegen gaat. De gemalen koffie exfoilieert en zuivert de huid en stimuleert de bloedsomloop.

Bentoniet klei dient grijs of crème kleurig te zijn. Deze krachtige klei trekt metalen, bacteriën en overtollig vet aan uit de huid. Hierdoor heeft het een sterk reinigende werking. Je kunt pure Bentoniet klei van goede kwaliteit hier kopen.

Appelazijn is antibacterieel, zuivert de poriën en neutraliseert de PH- waarde van je huid.

Bentoniet klei koffie en appelazijn

Hoe maak je de detox masker?

Meng de droge ingrediënten met elkaar in je kommetje met een plastic lepel. Laat de klei niet met metaal in aanraking komen aangezien Bentoniet klei metalen aantrekt, zo verzwakt de werking ervan. Voeg nu de eetlepel water een halve tot hele eetlepel appelazijn toe (als je een gevoelige huid heb zou ik een halve doen) en roer het tot een papje. Als het te dik is kun je er eventueel wat extra water bijvoegen.

Bentoniet en koffie masker

Bentoniet klei masker

Bentoniet klei masker

En zo ziet het masker eruit. Als je echt all out wilt gaan maak je een grotere portie en gebruik je het ook als een bodypacking.

Aanbrengen

 1. Breng het masker nu met je vingers of met een schone kwast aan op je gezicht en eventueel hals.
 2. Laat het 5 tot 15 minuten intrekken. Zodra het wat harder begint te worden kan het worden afgespoeld. Het mag niet geheel opdrogen totdat er scheuren ontstaan, dit kan je huid namelijk teveel uitdrogen. Op tijd eraf wassen dus.
 3. Was het masker met warm water en maak kleine ronddraaiende bewegingen om je bloedsomloop te stimuleren.
 4. Dep zachtjes droog met een handdoek.
 5. Breng een moisturizer aan

Dit is mijn super simpele detox gezichtsmasker die je huid weer zal laten stralen. Ik ben erg benieuwd wat jullie van de masker vinden. Laat het mij vooral weten via een reactie of tag mij op instagram

6 reacties op Detox diaries ~ Day 4: Detox gezichtsmasker Koffie & Bentoniet klei

  • Het is echt een heel fijn masker. Het werkt zo ontzettend goed! Bentoniet klei is erg zuiverend en dat merk je eigenlijk direct. Ik moet eerlijk toegeven dat ik het ook vaak vergeet hoor haha maar het doet zoveel goeds voor het gezicht dat ik toch probeer om op z’n minst een keer per twee weken een maskertje te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *