We zijn alweer aangekomen bij de laatste dag van Detox Diaries. Het is allemaal een aantal dagen uitgelopen vanwege het weekend, kinderen etc, maar het is zover. Ik eindig mijn detox kuur met een krachtige detox bad met een helende en sterk ontgiftende kleisoort, namelijk bentoniet klei. Benieuwd naar hoe ik mijn detox week afsluit en hoe ik mij voel? Keep on reading…

Wat is Bentoniet klei?

Bentoniet klei is samengesteld uit oude vulkanische as en voor 70% afkomstig uit Wayoming, Amerika. Het kan zowel inwendig als uitwendig worden gebruikt en wordt gezien als een krachtig helende kleisoort. Bentoniet van goede kwaliteit dient grijs of crèmekleurig te zijn en is reukloos.

bentoniet klei

Wat doet Bentonietklei?

Bentoniet absorbeert toxische stoffen, zware metalen, verontreinigingen en synthetische stoffen en voert deze via een natuurlijk weg af uit het lichaam. Anderzijds voedt het onze lichaam met belangrijke mineralen waar deze klei rijk aan is, zoals, silica, magnesium, calcium, ijzer, natrium, ijzer en kalium.

Hoe gebruik je het in een detox bad?

Voeg 4 eetlepels bentoniet klei toe aan je bad. Laat bentoniet klei niet in aanraking komen met metalen aangezien dit de werking zal laten afnemen. De klei zal gaan klonteren dus probeer het zoveel mogelijk door het water te roeren totdat alle klontjes zijn opgelost, of maak van tevoren een papje door de 4 eetlepels klei alvast met water te mengen en dan pas toe te voegen aan het badwater. Ga nu heerlijk 40 minuten ontspannen in bad en laat deze krachtige klei al het werk doen. Ik zeg 40 minuten omdat de eerste 20 minuten de Detox volop in gang is en de overige 20 minuten heeft je lichaam nodig om alle goede stoffen op te nemen.

Na dit ongelofelijke bad voel je je zo licht en ontspannen, wauw! Ik ben direct in mijn badjas met een kopje kruiden thee in mijn hangstoel gaan chillen. Heerlijk! Ik ben van plan om dit bad eens in de twee à drie weken te herhalen.

chillen na het detox bad

Ik heb mijn Bentoniet trouwens bij de online zeepwinkel vandaan.

Dit was dan alweer mijn laatste detox dag en daarmee ook het einde van de Detox Diaries. Ik heb echt het gevoel dat mijn lichaam goed gereinigd is en ik voel mij erg fit en zit lekker in mijn vel. Ik ben blij dat ik een detox week heb ingelast zo voor de Herfst. Nu kan ik er weer een aantal maanden tegenaan. Ik ben van plan om eens in de 6 maanden een detox kuur te volgen. Doen jullie ook wel eens een volledige detox kuur?

P.s. Ik zou het erg waarderen als jullie mijn blog zouden willen volgen. Dat kan door je              e-mailadres in te vullen bij het kopje abonneren in de rechter zijbalk of via het knopje Bloglovin’. Bedankt!!

 

10 reacties op Detox Diaries ~ Day 5: Krachtige detox bad met bentoniet klei

    • Ja ik merk duidelijk verschil, het meest opmerkelijke verandering is dat ik deze hele week minder trek had in zoete dingen. En ik kan normaal echt niet zonder mijn koekjes en chocola… ben wel benieuwd hoe lang dit blijft aanhouden haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *