Parfum, ik hou ervan. Heb dan ook een aardige collectie opgebouwd door de jaren heen. Wat ik alleen minder vind is dat sommige parfums veel te snel vervliegen. Ik word er niet goed van dus heb ik een paar handige tips om je parfum toch nog wat langer te laten hangen. Niemand heeft zin om (dure) parfum mee te sjouwen in je handtas en het risico te lopen dat het kapot gaat of gaat lekken toch? Na deze tips hoef je dat gelukkig niet meer te doen.

Tip 1: Eau de Parfum vs Eau de Toilette

Koop als je kan altijd Eau de parfum in plaats van Eau de toilette. Eau de parfum is geconcentreerder dus blijft vaak ook veel langer hangen is mijn ervaring. Eau de parfum is wel wat duurder dan de Eau de toilette maar het is de investering vaak wel waard. De geur van de Eau de parfum en Eau de toilette kunnen verschillen dus daar moet je wel rekening mee houden. Als je de geur van de Eau de toilette toch lekkerder vind, lees dan gauw de volgende tips om de houdbaarheid te verlengen.

Tip 2: Hydratatie

Als je een droge huid hebt “drinkt” je huid de parfum veel sneller op. Ja, hele vage uitleg, maar zo is het wel! Dus smeer jezelf in met een (geurloze) bodylotion of bodybutter en spray jezelf daarna lekker in met je favoriete parfum. De geur hecht zich dan aan je bodylotion en blijft hierdoor veel langer hangen. Je kunt natuurlijk ook alleen de plekken waar je parfum opdoet even insmeren met vaseline of een (geurloze) olie.

Tip 3: Waar doe je parfum op?

Er zijn bepaalde plekken op je lichaam waar parfum veel langer blijft hangen. Dit zijn vaak de plekken waar je een hartslag voelt, zoals je polsen, achter je oren, knieholtes en in het kuiltje in je hals. Ik doe ook altijd een spray’tje in mijn nek, tegen mijn haargrens aan. Ook op je haar blijft parfum langer ruiken, alleen ik ben altijd bang dat mijn haar gaat uitdrogen door de alchohol in de parfum. We willen allemaal lekker ruiken maar deze wens hoeft niet te resulteren in een bos stro op je kop. Am i right girls?

Tip 4: Op je kleding

ik spray altijd wat parfum op mijn kleding, jas en eventueel sjaal als ik die omheb. Op je kleding blijft parfum soms wel dagen hangen. De geur verandert trouwens ook niet dus je blijft altijd de topnoten ruiken. Dit vind ik bij sommige parfums het lekkerst ruiken dus ben ik blij dat de geur zich niet omzet in de hartnoot en de basisnoot. Bijvoorbeeld bij Dolce&Gabbana Light Blue. Daarbij is de topnoot (de eerste 20 a 30 minuten van een geur) mijn favoriete deel, daarna vind ik het teveel naar alchohol ruiken helaas, dus spray ik deze parfum vaak op mijn kleding.

Tip 5: Combineren

Tot slot kun je je parfum lekker combineren met de bijpassende douchegel en/of bodylotion. Dit zal de duur van je geur zeker flink verlengen! Dus als je de volledige set heb gekocht van een parfum, maak er dan ook zeker gebruik van en bouw je geur in laagjes op.

Zo, dit waren mijn tips om je parfum langer te laten hangen. Ik merk zeker verschil als ik deze tips toe pas. Vooral het spray’tje in mijn nek en tip 2 werken bij mij goed. Ik wil je ook nog meegeven dat je jezelf vooral niet moet onder sprayen met parfum als je het niet bij jezelf ruikt, want het kan zo zijn dat je inmiddels zo gewend bent aan een geurtje dat je er zelf “neusblind” voor bent geworden. Neusblind ja! (Zo noem ik het zelf altijd, is dat erg raar…?).  Dan ruik je het dus niet bij jezelf meer, maar anderen waarschijnlijk nog wel.

Heb jij nog leuke tips of weetjes over parfum?

 

2 reacties op Hoe zorg je ervoor dat je parfum langer blijft hangen?

  1. Leuke tips! Dit wist ik helemaal niet. Ik weet wel dat mensen het vaak in hun nek sprayen, maar niet omdat het langer zou blijven ofzo! Ik ben redelijk gevoelig aan geuren, het kan zijn dat ik het de ene tijd graag ruik & dan weer niet. Daarom koop ik zeer weinig parfums hihi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *