Niet zo heel lang geleden heb ik mijn allereerste Mac lipstick aangeschaft. I know, i know, ik rolde er dit keer wel heel laat achteraan. Maargoed, ik koos voor de kleur “Lady Danger” en boy kon ik niet wachten tot het binnen was. Met smart stond ik te wachten op de bezorger en toen deze eenmaal voor de deur stond rukte ik het zowat uit zijn handen en knalde de deur dicht (in werkelijkheid viel het allemaal wel mee hoor, maar overdrijven is zooo leuk!). Eenmaal uit de verpakking deed ik de lipstick natuurlijk gelijk op en wauw… hoe vreselijk k*t is deze lipstick! Het leek wel of ik droge wax opsmeerde. Ik snap dat matte lipsticks soms super uitdrogend kunnen zijn, maar deze spande de kroon. En alsof dat niet erg genoeg was smeerde het ook nog eens heel patchy op. Geen succes dus. Ik gebruik de lipstick dan ook bijna nooit. En omdat ik het nooit gelijk leer heb ik laatst nog een paar lipsticks besteld. Heel logisch natuurlijk na een slechte ervaring, ik weet het (rol me ogen om mezelf). Benieuwd? Lezen maarrr…..

Omdat mijn vriendinnen en de rest van de beauty community wèl erg tevreden zijn over de producten van Mac, wilde ik het toch nog een tweede kans geven. Ik bedoel het is niet voor niets een wereldmerk. Ok poging twee. Ik was nog steeds opzoek naar de perfecte “Hollywood” rood maar Ruby Woo vind ik dan net weer te simpel. Ik wilde een rood wat echt van je lippen af knalt. Niet zo bright en oranje als Lady Danger maar ook niet zo platjes als Ruby Woo. Mijn oog viel op Patrick Woo uit de collectie van Patrick Starr. Deze was net wat feller en roder dan Ruby Woo en zag er veelbelovend uit op de foto’s en als ik de reviews mag geloven zou het ook niet al te droog zijn. Klinkt goed dus hop het virtuele mandje in. Ik wilde ook graag een mooie donkerrode lippotlood dus ook de Mac pro longwear lippencil in de kleur “Brick” belandde in mijn wagentje. Nadat ik die twee items had besteld kriebelde het ook om mijn eeuwige zoektocht naar de perfecte Nude lipstick voort te zetten en mijn geluk hierin te vinden bij de uitgebreide Nude kleuren van Mac. Na wat YouTube filmpjes en reviews waren er drie kleuren over die mij perfect leken. De kleuren Velvet Teddy, Taupe en Twig. Uiteindelijk leken Velvet Teddy en Twig toch weer teveel naar roze te neigen dus koos ik voor Taupe. En om het af te maken belandde ook weer een pro longwear lippencil in de kleur Nice ‘n Spicy in het karretje. En om een lang verhaal kort te maken…over de laatste twee gaat dit review :). Patrick Woo en Brick zal ik uitgebreid testen in een ander artikel.

MAC Taupe Lipstick en Pro longwear lippencil Nice ‘n Spicy

 

Goed Taupe en Nice ‘n Spicy dus. Daar kwam de angstige bezorger met klamme handjes al (wederom viel dit heel erg mee en was er geen greintje angst te bespeuren bij de lieve jongen). Het was mooi verpakt in een mooie zwarte Mac doos met magneet sluiting.

Ok HET moment! Is Taupe DE perfecte Nude lipstick en kan ik hierbij eindelijk mijn zoektocht beëindigen? Het antwoord luidt YAAAAAAAAAASSSSS. OMG, toen ik de lipstick opendraaide dacht ik nog, neeeeeeee te donker, maar eenmaal op mijn lippen was het de perfecte kleur. Niet te donker en niet te roze. Ik kon wel janken van blijdschap, en mensen…de lipstick smeert super goed uit en voelt zo licht als een veertje op je lippen. Het droogt mijn lippen totaal niet uit ondanks dat het een matte is en de pigmentatie is wat ik van een Mac lipstick verwacht. Helemaal blij mee dus. Na een paar dagen achter elkaar de lipstick getest te hebben onder verschillende omstandigheden kan ik mededelen dat de houdbaarheid ook nog eens top is. Het blijft zitten als een deur en dit geldt ook voor de Pro longwear lippencil. Deze kun je trouwens ook als een mooie Nude lipstick gebruiken want de formule van de lippotlood is ook erg goed. Het glijdt over je lippen en je trekt er heel smooth een lijn mee.

 

De Look

Mac Taupe En Pro Longwear Lippencil Nice ‘n Spice

Mac Taupe En Pro Longwear Lippencil Nice ‘n Spice Mac Taupe En Pro Longwear Lippencil Nice ‘n Spice Mac Taupe En Pro Longwear Lippencil Nice ‘n Spice

Excuse the kwaliteit van de foto’s. Mijn MacBook is naar de maan dus ik kan geen foto’s uploaden vanaf mijn sd kaart. Deze fotos zijn genomen met mijn iPhone. Dit is ook de reden dat ik een tijdje niet heb geblogd. Anyways, de kleur is nog wel duidelijk te zien op de foto’s en zoals je ziet staat het goed bij mijn huid. Ein.De.Lijk i found my precieus nude lipstick! Dit is wat ik verwachtte bij een product van Mac, een kwalitatief product. Misschien was Lady Danger wel uit een mislukte batch, who knows? Als alle lipsticks van Mac zo aanvoelen ga ik mijn Mac collectie zeker uitbreiden.

Mac lipstick €19,50

Mac Pro Longwear Lippencil €19,50

Ps: Momenteel is er een actie bij Douglas waarbij je 20% korting krijgt op Mac.

Hou mijn blog in de gaten want de Patrick Woo review zal gauw volgen en ik weet niet of ik daar nou wel zo tevreden over ben… Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts? Abonneer je dan op mijn blog via de abonneer knop aan de rechterkant van mijn blog (onderin voor de mobiele users ;)) En/Of volg mij op Bloglovin’. Ik ben ook actief op Insta, wanna be friends?? Follooowwww! 

10 reacties op Review Mac Lipstick “Taupe” en Pro Longwear Lippencil Nice ‘n Spicy + Look

 1. Hij staat je echt heel mooi!! Ik ben wel een grooot MAC lippenstift fan ook ja, mijn collectie staat inmiddels op in de 20 denk ik 😉
  Tip, ik vind het altijd fijn om de lipstift te swatchen/testen in de MAC-counter zelf, dan zie je meteen of je tevreden bent over de kleur/feeling zonder een miskoop te doen hihi.

  • Dankje :). Wauw, je gaat hard met je collectie hahaha. Ja, ik zou eigenlijk inderdaad eerst even moeten testen, het is alleen zo een gedoe om steeds naar Amsterdam te rijden haha. Online is zoveel makkelijker . Ik ben nog wel opzoek naar een mooie rood met een blauwe ondertoon i.p.v. oranje. Heb je suggesties?

   • Rode lipsticks van Mac heb ik alleen Ruby Woo (klassiek rood) en Diva (meer tegen bordeaux rood aan).
    Mijn favo rode lipstick die ik momenteel gebruik is van Estee Lauder, nr 340. Maar ik denk dat die wel meer oranje ondertoon heeft..

  • Ja, ik twijfelde ook enorm hoor tussen deze en velvet teddy, alleen leek die mij toch wat te licht voor mij. Misschien dat ik eens een keer ga swatchen in de winkel. Wie weet is het nog te doen met een donkere lippotlood ;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *