Heb je ook een paar (favoriete) lipsticks die je zo vaak hebt gebruikt dat ze “op” zijn? Wat als ik je nu zeg dat ze helemaal nog niet op zijn? Niet op, hoe weet zij nou of MIJN lipstick op is of niet? Calm your tits, ik ben niet helderziend ofzo, maar het is vaak zo dat wij denken dat onze lipstick “op” is als het helemaal afgeplet de “bodem” heeft geraakt. Niets is minder waar mijn lieve beauty lovers, je kunt je lipstick nog even doorgebruiken! Hoe? Read on..

Wat heb je nodig voor deze DIY?

  • “Lege” lipstick(s)
  • Pincet of klein spateltje
  • Lepel
  • aansteker
  • Lege oogschaduw of lipstick “pannetje”

 

Ok now lets do this!

Ok, nu ga je met een klein spateltje of zoals mij de achterkant van een pincet het restantje wat er nog inzit uit de huls schrapen, en geloof mij er zit nog genoeg in om het een nieuw en gelukkig leven te geven in een andere woonomgeving. De lipstick zal je dankbaar zijn en dit tonen door je nog langer van haar kleur te laten genieten. Believe me!

Schep alles wat je eruit hebt geschraapt op de lepel.

Ok nu moet je HEEL voorzichtig te werk gaan. Als je nog jong bent, doe dit dan samen met een van je ouders of een andere volwassene! Houd nu de aansteker onder de lepel en smelt het restje lipstick. Doe dit met korte tussenpozen zodat je lepel niet al te heet wordt.

Als al het lipstick gesmolten is giet je dit over in een leeg pannetje.

En Voila! New/old lipstick is born! En nu niet net als ik ongeduldig zijn en erin zitten poeren, want dan krijg je dit..

Tot slot laat je het goed afkoelen. En….gebruiken maar!

Ze zijn heerlijk romig en smeren super makkelijk uit. Die derde (bovenste swatch) is een mix van beide kleuren, zoals ik al zei, er zit zoveel in.

Dit was mijn DIY om je lipstick nog even door te kunnen gebruiken in plaats van weg te gooien.

Hebben jullie nog een goede tip om make up een langer leven te geven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *