Hoi allemaal, het is even een paar dagen stil geweest op mijn blog maar we zijn weer terug! En niet met lege handen. Ik heb namelijk een nieuwe camera gekocht. Het is de Canon 700D geworden. Ik wil graag mijn foto-game opschroeven en was daardoor opzoek naar een spiegelreflex camera. Ik schoot mijn foto’s voor de blog altijd met mijn Canon SX50 HS en dit leverde toch net niet de foto’s die ik wilde. Hopelijk brengt de Canon 700d mijn (nog niet aanwezige) fotoskills naar de next level. Kijken jullie mee naar mijn nieuwe aanwinst?

 

Tadaaaaaa..de Canon EOS 700D. Ben er zo blij mee! Ik ben echt een newbie op het gebied van spiegelreflex dus verwacht er nog niet teveel van haha…vandaar ook dat ik niet direct de nieuwste heb gekocht maar eerst de 700D als instapmodel. Ik heb er heel veel goede dingen over gelezen en heb al het een en ander over sluitertijd, diafragma en ISO in mijn kop proberen te stampen (met weinig resultaat). Ik ga er gewoon lekker mee spelen en hopelijk krijg ik het dan vanzelf wel onder de knie. Als jullie tips of trucjes kennen hoor ik ze graag in de comments. Alle tips zijn welkom.

De camera is lekker handzaam en de knopjes zitten op goed bereikbare plekjes. Vooral het feit dat er een scherpe roteerbare touchscreen scherm opzit maakt het leven (en goede selfies) een stuk makkelijker. Ook voor een newbie als mij was het nemen van de eerste foto niet moeilijk (omg wat een kwaliteit!!!). Ik denk dat als je eenmaal de belangrijkste drie handelingen kent, namelijk het juist instellen van de diafragma, sluitertijd en ISO, kom je er een heel eind mee.

Er zit ook een lens bij, de 18-55mm. Deze maakt mooie scherpe foto’s en met de juiste instellingen krijg je de Oh zo geliefde wazige achtergrond effect. Dit is niet zo wazig als bij de famous 50mm volgens reviews maar het effect is wel aanwezig.

Ik ben zo blij met mijn nieuwe camera. Tot nu toe is het iedere cent waard. Ieder vrij momentje dat ik heb “speel” ik er even mee. Er is nog zoveel te ontdekken en te leren. En ik heb er zin in.

De Canon 700D is o.a verkrijgbaar bij de Mediamarkt en Bol.com en de prijzen liggen tussen de €485 en €600 voor de camera inclusief de 18-55mm lens.

Welke camera gebruiken jullie voor de blog? En hebben jullie nog tips voor mij?

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *