Wie houd er niet van? Een heerlijke ontspannende bad sessie met een aantal rustgevende kaarsen, kalm muziekje en natuurlijk een lekkere bruisende Bath Bomb! We love it! Maar bath bombs kosten vaak ook wel wat. Ik heb daarom een geweldige diy om je eigen luxe bruisballen te maken MET een verassingselement! En dat allemaal voor een fractie van de kosten. Benieuwd naar de surprise bruisballen? Lees dan gauw verder…

 

Wat heb je nodig?

 

Goed, om deze diy bath bomb te maken heb je een aantal droge en natte ingrediënten nodig, namelijk:

Droge ingrediënten 

 

Natte ingrediënten 

 • 2 eetlepels essentiële olie
 • 2 1/2 eetlepels olie (kokosolie, amandelolie, olijfolie)
 • Kleurstof

Overige benodigdheden 

 • Kom om alles in te mengen
 • Garde
 • Mal (vorm naar keuze)
 • Sprayfles (optioneel)

 

Hoe maak je de bruisballen?

Meng alle droge ingrediënten samen in je kom. Zorg ervoor dat alle klonters eruit zijn. Meng nu in een sprayfles of in een bakje al je natte ingrediënten samen. Ik adviseer een sprayflesje omdat je dan niet in een keer teveel vloeistof in je mix doet, dit kan namelijk al een reactie in je ingrediënten veroorzaken. Kijk dus uit wanneer je je vloeibare ingrediënten erbij gooit. Doe dit geleidelijk aan. Voeg steeds een kleine hoeveelheid toe en meng goed totdat alles is opgenomen en herhaal dit totdat alles samen gevoegd is. Het moet nu het structuur hebben van natte zand die zijn vorm behoudt wanneer je het samen knijpt. Ik heb gekozen om de bruisballen een licht oranje kleur te geven en gebruikte de geur Mandarijn.

Goed en nu komt het. Vul een helft van je mal met de mix en druk goed aan. Voeg nu een aantal druppels van een kleurstof (ik gebruikte rood) in het midden en gooi er snel nog wat mix bovenop en druk goed aan. Vul nu ook de andere helft van je mal, zorg ervoor dat je meer erin doet dan erin kan, en druk nu beide helften samen en druk goed aan zodat alles stevig in de mal zit. Sla nu lichtjes met een lepel tegen je mal aan om het los te maken en als het goed is heb je nu een bruisbal in je hand.

Laat de bruisballen nu twee dagen goed drogen.

TIP: verpak je bruisballen per stuk in plastic folie zodat je ze zorgeloos is je badkamer kunt bewaren. TIP: doe naast het kleurstof in het midden ook bloemblaadjes of badconfetti erbij voor een nòg feestelijker effect.

En zo gemakkelijk is het om je eigen bath bombs te maken. Deze diy Bath bombs zijn wel een tikje speciaal, want als je deze bruisballen in je bad gooit zal er op een gegeven moment een extra kleur vrijkomen. Super leuk om kado te doen! Wie zal het verwachten, dat een normale  bruisbal in één keer een surprise bruisbal is die zorgt voor een extra speels en kleurrijk bad? Ik kan er in elk geval geen genoeg van krijgen! Hopelijk jullie ook niet. Ik zou zeggen varieer lekker met de geuren, kleuren en extra’s voor de ultieme surprise bruisbal en verras jezelf (of een ander) keer op keer het koude weer door. I think it would be HIGHLY appreciated!

Zie ook mijn artikel hoe je je eigen “Wereldbol” bruisbal kunt maken op Puur&Kracht

*Dit artikel bevat producten die mij zijn toegezonden. 

 

8 reacties op Surprise Surprise! ~ DIY Bath Bomb met Verassing!

 1. Ze ze zien er perfect uit en zouden zo bij Lush vandaan kunnen komen! Ik weet niet of ik het zelf zou uitproberen. Ook al volg ik een DIY of recept stap voor stap , op de een of andere manier krijg ik het altijd voor elkaar om iets genadeloos om zeep te helpen ;-).

  • Hahaha, nou een beetje meer vertrouwen in jezelf hebben hoor ;). En deze kunnen gewoon bijna niet mislukken als je de stappen volgt. Ik zou zeggen probeer het gewoon een keer uit met de helft van de ingrediënten, dan is het ook niet zo erg als het niet helemaal goed gaat. Maar nogmaals, dit recept is denk ik echt goed te doen en anders gebruik je het lekker als badzout 😉

 2. Wat een leuk idee! Helaas heb ik geen bad .. Wie weet in de toekomst haha. Wel heel leuk om cadeau te doen aan mensen die WEL een bad hebben! 🙂

 3. Wat een leuk idee om dit als cadeau weg te geven! Zeker met de verrassing van de kleur die nog vrij komt. Zelf hebben we helaas geen bad en daarom zou ik ook niet zo snel de moeite nemen om dit te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *